Geluk tussen het onkruid.

Elke dag een beetje geluk, hoe kan je dat bereiken?

Ik heb dat vaak, ik kan genieten van kleine dingen. Vogeltjes die fluiten, een schattig bloempje, een onverwachte zonnestraal. (Een regenboog, eenhoorns, een pup, …)

Vroeger hoorde ik vaak: ‘Je moet van de kleine dingen genieten.’ Dat snapte ik niet. Als kind, tiener raasde ik door het leven, geen tijd om op te kijken.
Maar op een dag zag ik iets heel onverwachts. Tussen de straatstenen en het ontluikende onkruid zag ik een bloem. Een perfect gevormde bloem, zomaar, in het midden van een voetpad. Ik keek naar de voorbijgaande mensen. Zeker, iemand moest die toch hebben gezien? Niemand keek op of om.

Sinds dat moment ben ik om me heen beginnen kijken. Ik ontdekte heel veel verschillende objecten: lelijk, mooi, raar, speciaal, bizar. Ik keek naar huizen, bomen, vogels, bloemen, mensen. Elk klein detail werd opgeslagen. Elk onderwerp werd belangrijk. Ik bestudeerde mensen op een terras of in het park. (Heel fijn om te doen trouwens.)

Dit heb ik ook meegegeven aan de zoon. En ook al krijg ik soms rollende ogen, toch weet ik dat hij nog altijd die kinderlijke nieuwsgierigheid heeft. Ik koester die en blijf hem overal op wijzen, opdat hij dat nooit zal kwijtraken, opdat hij ook kleine dingetjes zal vinden die hem blij maken.

Genieten kan je doen van kleine en grote dingen maar belangrijk is dat je elke dag op zijn minst één keer kan zeggen: ‘Wauw.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: