Fietsen verleer je niet.

Twee dagen geleden gingen de terrasjes terug open in België. Feest alom. Grote groepen mensen, iedereen uit zijn dak. Ik keek het een beetje argwanend aan, angstig. Maar gisteren toch ook die eerste stap gezet.

Het was heerlijk weer, 25 graden. Het zonnetje straalde en het voelde eindelijk een beetje aan als lente. De zoon afgezet bij de scouts. En in plaats van braafjes naar huis te rijden (waar ik mijn luttele vrije uren nutteloos doorbreng door in de zetel te netflixen), naar de Veemarkt gereden.

Ik moet toegeven, het was eng. Na meer dan een jaar binnenzitten, weinig sociale contacten (eerlijk gezegd was ik me niet bewust dat zelfs ik dit zou missen.) smeet ik mezelf terug in het diepe.
Eigenlijk is het een beetje zoals fietsen. Eens je het geleerd hebt, verleer je het nooit. (Zegt men! Bij mij is dit meer met vallen…maar dat is gewoon omdat ik zo ongelofelijk onhandig ben.) Dus ging ik, met een klein hartje, richting cafe.

Gelukkig voor mij hadden blijkbaar nog veel mensen een kater van die eerste terrasjedag. Daardoor was er niet zoveel volk. Onwennig ging ik aan het tafeltje zitten. Mag dat mondmasker nou af of niet? (onhandig vasthouden) Bediening aan tafel (verplicht,maar wauw). Afstand proberen te houden met de mensen aan tafel (een onhandig: ‘Sorry, kan je niet zo dichtbij komen.’) . Het was wat raar, maar wel fijn.

Kennissen en vrienden tegengekomen, bijgepraat over de laatste maanden. Mensen die blij waren me nog eens te zien. (Ik kom meestal pas terug buiten als het lente is. De meesten zijn dat van mij wel gewend. Maar ze zijn toch blij me terug te zien.) Lekker gepraat, gedronken, genoten. De eerste zonnestralen deden deugd, maar nog veel meer het sociale contact. Het was heerlijk, op dat terras. Lekker keuvelen over niets, bijpraten, lachen, drinken.

Toen ik naar huis ging was ik helemaal terug opgeladen. Of hoe sociale contacten even belangrijk zijn als die eerste zonnestralen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: