Varkensfiletgebraad in de oven

Het was weer eens tijd om mijn kookkunsten boven te halen. Tegenwoordig vind ik niets ontspannender dan een hele namiddag koken. Ik wilde eerst Pulled Pork maken, maar ik vond het zonde van dat gebraad.

Het nadeel aan recepten is dat iedereen de andere tegenspreekt. Een Jeroen zegt: “In de oven”. Een Piet zegt: “MAGNIET, moet in de pan”. Nouja, na heel wat opzoekingswerk had ik het perfecte recept in mijn hoofd. En weet je wat? Het was fantastisch!

Stap 1:

Stap 2

Haal je vlees uit de frigo en laat het een half uurtje op kamertemperatuur komen. Wrijf in met peper en zout en fluister lieve woordjes. (“Je was een fijn varkentje, je gaat het zo goed doen in de oven…”)

Ondertussen smelt je boter in de pan om het vleesje te kunnen toeschroeien.

Zet ondertussen ook de oven op op 185°C.

Stap 3

Schroei lekker toe en vet ondertussen de braadslee in met boter, zodat het vleesje niet blijft plakken in de braadslee. En ook omdat het meer jus creëert.

Stap 4: Haal het vleesje uit de pan, leg het in de ingeboterde braadslee en doe ondertussen nog wat boter en rundsfond (ik heb een bouillonblokje gebruikt) in de jus. Die kan je daarna over het vleesje gieten.

Stap 5: Open de oven, verbrand je vinger, vloek even heel hard, zet gauw de braadslee in de oven op 50 minuten-185°C en zet je timer op 10 minuten .(Dit omdat je elke 10 minuten moet overgieten met jus.) Ondertussen roep je naar de kids/partner dat echt ALLES in orde is. (Een leugentje voor bestwil)

Stap 6: Hou je vinger 10 minuten lang onder koud water en bedenk wat je hebt geleerd in die EHBO-cursus van 20 jaar geleden. Wind er daarna een nat doekje rond, want het blijft effectief pijn doen. Probeer je te herinneren of er nog Flamigel in huis is, waar hij ligt en of hij nog niet over datum is.

Stap 7: Laat die Flamigel maar voor wat het is (hij was effectief over datum) en schil je aardappeltjes. Daarna kook je ze op 20 minuten in zout water en schudt ze heerlijk op. (Zodat ze er uitzien alsof ze van 10 hoog zijn gevallen.) Hierdoor krijg je bij het bakken heerlijke korstjes. Vergeet ook niet je vleesje elke 10 minuten te overgieten met de jus. Mocht het nodig zijn, kan je altijd wat boter toevoegen.

Stap 8: Snij je paprika, maak je boontjes klaar en wat je er nog bij wil eten. Als de aardappelen zijn afgekoeld, bak ze lekker op in de pan, en voeg eventueel je groentjes erbij.

Stap 9: haal het vlees uit de braadslee en wikkel het in aluminiumfolie, samen met de jus. Die kan je daarna heerlijk gebruiken tijdens de maaltijd

Stap 10: wees trots op jezelf en geef je verschroeide vinger nog een kusje. Smakelijk !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: