Drie extra lagen en nog koud

Het is winter en dat betekent voor mij maar 1 ding. Kou, kou en nog eens kou.

Ik hou van warmte, van de zon op mijn gezicht. Van de eerste lentezon tot de laatste herfstzon. Maar de winter vind ik verschrikkelijk. Waar iedereen gaat van ‘oee’, en ‘aaah’ bij sneeuw, denk ik: “Nou, wat mooi maar ik blijf lekker binnen.”

Sinds een paar jaar heb ik thermo-ondergoed ontdekt en ik denk dat ik het zelfs nog in de vroege lente en late herfst al kan dragen. Daar nog eens extra sokken bij en zelfs een kleine investering in ski-kledij (die broeken, heeerlijk), ook al vind ik skiën zelf niet zo leuk.

Ooit ben ik eens gaan skiën in Oostenrijk. Na een busrit waar ik zo misselijk werd dat ik op de eerste sneeuw mijn ontbijt eruit gooide, (leuk hoor, zo op een wit tapijt. Dan ga je gelijk nog eens over je nek bij die aanblik.) dan maar even opwarmen in zo een skihut. (Waar ik dan ook de rest van de dag gespendeerd heb.) Maar goed, de volgende ochtend maar terug die berg op. Gesukkel met die skilatten en op die skiboots (man, dat loopt irritant.). Bleek dat ik echt geen held ben in het durven. (Schrik om te vallen, en even later bleek ook om niet meer recht te raken.) Dus toen ze me tijdens een van de skilessen hebben achtergelaten op een berg (“We komen je subiet halen!”) zat ik daar heerlijk in de zon, te genieten van het uitzicht. Tot ze me een paar uur later dan toch komen zoeken zijn. (‘Oeps we waren je vergeten.’) Dus de rest van de skivakantie dan maar doorgebracht op de kinderpiste. (Waar je dan, groen van afgunst, al die kinderen ziet afglijden zonder maar een onsje schrik.) Van heel die skitrip vond ik het allerleukste de skihut en de après-ski. (Natuurlijk) En ohja, ook de verplichte warme kledij. Maar al de rest mag daar gelaten worden in Oostenrijk. (Alhoewel Oostenrijk in de zomer dan weer heel mooi is. En lekker warm.)

Maar gisteren was het dus 0°C en voor mij dus al heel koud. Ik denk dat ik mij nog wat extra thermo-kledij ga aanschaffen als ik effectief moet buitenkomen. (Of winterwerk op een warm eiland zoeken.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: