Boeken met een impact

Soms kom je boeken tegen, in je kinderjaren, jeugd, tienerjaren of in je volwassenen leven, die zulke weerslag op je hebben dat je ze meermaals leest en meesleurt in je verdere leven.

In een vorige blog had ik het al eens over zulke pareltjes. Boeken zoals ‘Juniper’ en ‘Het heksenkind’ van Monica Furlong. Zo zijn er een tigtal andere boeken, bijvoorbeeld het befaamde ‘IT’ van Stephen King, een boek waar de angst me zo bekroop dat ik er wekenlang nachtmerries van kreeg (ik hou nog altijd niet van clowns), Isaac Asimov die me de drie wetten van Robotica leerde, Weis en Hickman die me de poorten van de Fantasy inleidden. ‘Maar ik wil dansen’ van Rumer Goden, over het jongetje Doone die zulke passie voor ballet had, ‘De wereld van Sofie’, die me, op mijn twaalf jaar, in een volledig andere dimensie stortte, zo onvatbaar op dat moment dat ik hem meermaals las. Ook de Celestijnse Belofte van James Redfield is er zo eentje.

Ik kreeg dit boek te leen van een vriend (nog altijd een vriend nu!) toen ik 15 jaar was. Het verhaal gaat over de zoektocht van de inzichten, onder andere energie in je omgeving, natuur, mens en dier. Hoe sommige mensen je energie opslorpen maar ook over hoe je positieve energie geeft en ontvangt. Het is heel esoterisch, spiritueel en dromerig, maar zelfs nu nog heeft dit boek impact op me. Ik zie de positieve en negatieve energieƫn rond me heen en des te ouder (en wijzer, jaja ik ga naar mijn 40) ik word, des te beter ik er in slaag de negatieve energie en invloeden te bannen en positieve energie uit te stralen en ontvangen.

Een ander soort boeken, al dan niet fictie, lees ik even graag. Zo heb je het schrijnende verhaal van Dave Pelzer, ‘Ik was niemand’ over een jongen die lichamelijk en geestelijk mishandelt wordt, of het boek: ‘Please, daddy, no’ van Stuart Howarth. Het tragische verhaal van ‘The girls’ een siamese tweeling, van Lori Lansens. En zo zijn er nog velen, bijvoorbeeld Fatwa, The Kite runner, Schindlers’list.

Terwijl ik deze blog schrijf, duik ik in mijn boekenkast en selecteer al een aantal boeken om opnieuw te lezen.

Maar aan jou, liefste lezer, vraag ik: welk boek heeft het meeste impact gehad op jou en waarom?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: