We zijn weer gewoon ziek

Het najaar is aangebroken met de koude, gure wind, eerste maanden van het schooljaar, eerste ontluizingen, en natuurlijk ook de eerste griep en verkoudheden.

Sinds corona gaan hypochonders (zoals ikzelf) onmiddellijk van het ergste uit. Gelukkig heb ik een aantal zelftesten, maar man, het blijft toch ongelofelijk irritant. Waarom kan je er gewoon niet op plassen, zoals bij een zwangerschapstest? (Het ergste is dat je je handen moet wassen achteraf, want zeg nu zelf, wie kan zo goed mikken?) We hebben de afgelopen jaren ook geen echte griep meer gehad, en bij de minste snif moesten de kinderen thuisblijven. Iedereen bleef binnen, op een veilige afstand van elkaar, (introverts hadden de tijd van hun leven), handen constant ontsmetten, (OCS’ers waren blij dat ze niet meer opvielen, rokers moesten zien dat ze niet in de fik vlogen).

Vorige week was het dus zo ver. Het begon op een maandagavond met snotteren en een goede verkoudheid. Dat merk je als je eigen stem nasaal klinkt in je oren en je pakjes zakdoeken erdoor blaast. Normaalgezien neem ik op zo een moment onmiddellijk wat druppels Echinacea (mijn wondermiddel), maar die had ik jammer genoeg niet meer in voorraad. De volgende dag werd het erger, zodat ik na de middag als een vod onder de deken kroop. Eerst nog een zelf-test (voor de zekerheid) en de volgende dag naar de dokter. ‘Virale infectie’. (Dat kan vanalles betekenen, maar vooral: heel besmettelijk) Dus gewoon uitzieken thuis. Na een aantal dagen onder dekentjes, veel thee en water, en vooral veel slapen was het voorbij.

En omdat het nu eenmaal de ronde doet, (en je weet, wat je geeft, krijg je altijd terug, net als een boemerang. Behalve geld, dat krijg je niet snel terug), zit ik nu, na een paar dagen gezond te wezen, terug met een zware verkoudheid. (Die ik alsnog doorgeef, omdat ik gewoon zo vrijgevig ben.)

Nochtans ben ik extra voorzichtig omdat ik niet iedereen wil besmetten als ik constant zit te niezen en hoesten. Toch zeggen werkgevers: ‘Och, een verkoudheid? Geen erg, kom toch maar werken. Thuiswerken? Nee hoor, dat doen we hier niet meer.’

Het belooft een geweldige winter en voorjaar te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: