Allergie? Pak dan een pilletje.

Het is een veelvoorkomend antwoord, gegeven door mensen die geen flauw idee hebben wat een allergie kan inhouden. Eerlijk, op dat vlak zijn wij in België maar een apenland.

Zelf heb ik zware allergieën op vlak van kruiden, onkruiden en kruisbestuivingen. Doordat er nog niet genoeg geld wordt ingepompt in deftig allergie-onderzoek, is het maar een beetje roeren met de natte vinger. Mijn enige optie op dit moment is, of alles vermijden met kruiden, of voor het moment gaan met het risico op de spoed te belanden.

Natuurlijk kies ik voor het eerste, gezien ik al een paar keer op spoed ben beland. Mijn vorige aanvallen waren al erg maar elke keer wordt het erger. Het frustrerende is dat ik vooral bots op onbegrip. “Zit het niet in hoofd?”, “Er zijn echt niet zoveel kruiden in”, “Allé, probeer dan één hapje.” Zo had er eens iemand een hapje gemaakt, ze wist heel goed van mijn allergie en ze probeerde toch maar. Achterna zei ze: “zie je wel?” Wat ze niet wist was dat ik het onmiddellijk proefde en met een beangstigend hart een Zyrtec nam in de hoop dat die zou werken.

Degenen die al eens een zware allergie-aanval hebben meegemaakt, en dan spreek ik over Anafylaxie waarbij alles opzwelt en je hele lichaam vecht tegen een onbekende vijand, weet dat het niet alleen heel beangstigend is, maar ook heel uitputtend voor je lichaam, nog niet eens gesproken over het levensbedreigende.

Wat het dan weer helemaal af maakt is dat men in Nederland niet zo een drama maakt over allergieën, ze nemen het heel serieus daar. Zo kan ik altijd eten wat ik wil, als ik het op voorhand laat weten. Zelfs bij de kerstdagen. (Een van de redenen waarom ik zo van dat Nederland-landje hou.)

Dus lieve mensen, ook al denk je dat het nonsens is, die allergieën, weet dat voedselallergie enorm zwaar kan zijn en niet zomaar over gaat door een pilletje te nemen.

Eén opmerking over 'Allergie? Pak dan een pilletje.'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: