Dank je wel Nederland

Elke kerst gaan we op vakantie naar de Nederlandse kust (althans dat proberen we toch). Ook dit jaar was het zover!

In tegenstellingen tot velen anderen verkiezen wij de zee en het strand op de koudere momenten. Vooral omdat er dan veel minder mensen aanwezig zijn. En zelf heb ik een zwak voor Nederland. Niet alleen is het aangenaam vertoeven in dat gekke buurland, de mensen zijn er vriendelijk, het strand is prachtig en het eten is geweldig.

In het verleden bezochten we al een aantal dorpen/steden en omgeving, zoals IJmuiden, Noordwijk, Ameland, Katwijk. En nu was Vlissingen aan de beurt. De laatste twee jaar kwam het er niet van door corona of corona-dreiging. Maar dit jaar konden we terug gaan.

Omdat we twee pups mee hadden (een echte en de zoon, beiden mentaal even oud) konden we geen 5 dagen gaan, zoals gewoonlijk, maar verkozen we een kleinere trip naar een hotel met zwembad.

Hoe het was?
Het was heerlijk! Koud, regenachtig, gezellig, genieten. Want ook al regende het, (we zijn toch niet van suiker gemaakt?) we maakten er het beste van. (Ok, eerlijk, ik moest halverwege de eerste dag een nieuwe jas kopen voor de zoon, want de zijne was gewoon doornat.)

De twee pups genoten van het strand, de zee, de deining van de golven. Pootjes nat, en toch net niet ondergespat. Ik genoot van de zonsondergangen, van de geur en het uitzicht, van de vriendelijke mensen.

Want vriendelijke mensen zijn er echt wel. “Een allergie voor kruiden mevrouw? geen enkel probleem, wat kunnen we voor u klaarmaken?” Ik blijf aangenaam verrast van dit antwoord en ben hen dubbel dankbaar. Men reageert ongelovig als ik hen vertel dat dit in ons BelgiĆ«-land nog altijd niet wordt erkend.

Op tweede kerstdag hadden we gereserveerd bij Pier 7, waar we vriendelijk en hartelijk verwelkomd werden (ook al waren we een half uur eerder, jaaa het was koud!), met een mooi, gepersonaliseerd kaartje op onze tafel.

Het zwembad was, in tegenstelling tot op de meeste plaatsen, half warm. (Dat scheelde 10 minuten gegil van mijner zijde toen ik me er langzaam, reken op een 10 minuten, in liet zakken.)

Nederland, een land met wondermooie plaatsen, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Het was weer geweldig!

Dank je wel Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: