Blog

Chesterfield

Nu de verhuis dichterbij komt, begin ik op te lijsten wat we nog allemaal nodig hebben in het nieuwe huis.

En dat is eigenlijk nogal wat. Natuurlijk moet ik niet alles van in het begin kopen of nieuw (want ik hou wel van recylage) en dat ben ik ook niet van plan. Maar zetels zijn wel handig natuurlijk om in de woonkamer te zetten. En dat brengt me natuurlijk naar mijn eeuwige liefde voor Chesterfields.

Het zijn van die typische, klassieke zetels die je terugvindt in bibliotheken of bij mannenclubs. Al van zolang ik me kan herinneren, wilde ik een echte, heuse bib, met donkerbruin hout, een laddertje, een Chesterfield, en een wereldbol als barkast. (En als het even ging, te zien hoe rijk ik ging trouwen, een babyvleugel of een grand piano.) Nu ben ik niet (rijk) getrouwd, dus doen we het maar eventjes met het budget wat voor handen is.

En dan zie ik op die websites die eeuwige mooie chesterfield-zetels. De zetel waar ik van droom (en die heel waarschijnlijk heel slecht zit of ligt.) Het doet me even pijn, (net als toen ik die Pontiac Firebird kon kopen, maar voor een handige Citroen C1 koos.) Maar ik weet dat ooit, in dit leven of een volgend, ik die Chesterfield zeker heb. Want dromen doen leven :).

De mogelijkheid zit er natuurlijk ook wel in dat we de volgende maanden gewoon op de grond zitten met tapijt en kussens. Maar ook dat zal gezellig worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s