Verbindingen zijn een basisbehoefte.

Vandaag ontmoet ik Anke, Verbindingscoach:

Naam: Anke Nirmala Schwert
Koosnaam:
Ankie Spankie
Beroep:
huisvestingsconsulent/Mompreneur
Lievelingsdingen:
mijn gezin en fleecedekentjes
Wat vind ik niet fijn:
Zinloze veroordeling en zinloos geweld
Lievelingskleur:
Maroon
Favo boek:
de Polyvgale theorie – S. Porges
Inspiratie:
Daisy Bogaerts, mijn docente.

Stel je eens voor in een paar woorden:
Mezelf heruitvinden, uitdagingen aangaan, de koe bij de horens vatten.

Welk boek/film/ muziek definieert jou en waarom? 
‘Because of you’ – van Kelly Clarkson: hiervan krijg ik kippenvel, dit is ook heel typerend voor mijn jeugd.
‘Where I belong’ – van Linkin Park: hiermee kan ik mijn negatieve energie kwijt.

“Ik wil handvaten aanreiken om andere mensen te helpen.”
Anke

Vertel eens over je (bij-) beroep: Verbindingscoach.
In april ga ik van start met mijn beroep als verbindingscoach.
Verbindingen zijn overal aanwezig in het dagelijkse leven. Maar wat als die verbindingen verbroken of onevenwichtig zijn. Dat kan zorgen voor onevenwichtig gedrag, gedachten en gevoelens, die op hun beurt invloed hebben op allerhande triggers in het (gezins-leven).

Door de aanwezige patronen in kaart te brengen, kan ik de benodigde handvaten aanreiken om terug die innerlijke veiligheid te brengen in het systeem.

Ik werk ook met kinderen, maar in plaats van de klassieke kindercoaching, probeer ik de ouders te coachen.

Binnenkort plan ik ook verbindingscoaching op de les-en werkvloer.

Waarom wil je mensen helpen?
Er zijn veel mensen met traumasporen. Dit wordt jammer genoeg nog niet erkend als een serieuze impact op het leven. Het kan zowel voorkomen bij volwassenen als bij kinderen maar ook intergenerationeel. Zo blijft het een vicieuze cirkel in gezin en maatschappij.

“Safety is not the absence of threat. It’s the presence of connection”
Gabor Maté


Deze disconnectie, verweven in de maatschappij, kan verbonden worden aan allerhande misdaad of deviant gedrag. Dit gedrag, mede veroorzaakt door deze traumasporen, kent zijn oorsprong in die disconnectie met zichzelf.
Ik hoop, samen met andere coaches, die onthechting terug meer te hechten en dit vanaf de jongere generatie.
Kinderen zijn nog zeer vatbaar voor het terugbrengen van veiligheid in hun systeem.

“Children need to be mirrored. When they come to you, you want to be that clear mirror. So the most important work you do is with yourself”
Gabor Maté

Hoe geeft dit meerwaarde voor jou?
Het motiveert me om te zien hoe waardevol mijn cliënten de proeftrajecten ondervinden. Ik voel dat ik een verschil kan maken als mensen de drempel over durven steken om de confrontatie aan te gaan met aanwezige traumasporen.


Wat biedt je aan in je sessies?
Ik heb 3 concepten: ‘Zie je kind’, ‘Komt tot je kern’ en ‘losse themaconsulten’.

‘Zie je kind’:
Dit is een langlopend traject van 9 x1 uur, waarbij ik zowel het geboorteverhaal, kind- en ouderverhaal uitspit in 3 verdiepende gesprekken. Dit traject start en stopt met respectievelijk een kennismakings-en afsluitingsgesprek. Er komt niet alleen een sessie van neurowetenschappelijke informatie over brein en lichaam aan te pas, samen met de traumalagen vertaald, volledig op maat, maar ook de handvaten die hierin kunnen worden toegepast. Daarnaast heb ik ook chatupdates (3x) ter ondersteuning en bijsturing als afsluiter.

Concept: ‘Kom tot je kern’:
“In the core of anger is a need that is not being fulfilled”
Marshal Rosenberg


‘Kom tot je kern’:
Ook dit is een langlopend traject van 6x 1 uur waarbij ik zowel de tijdlijn en triggers (opdrachten ) van de cliënt overloop en bespreek. Daarna volgt de neurowetenschappelijke informatie over brein & lichaam en de traimalagen, volledig op maat.
De voorlaatste sessie is een navigatie in de zelfhulp/professionele ondersteuning die je na het traject kan aangaan. Ook dit traject start en stopt met een kennismakings-en afsluitingsgesprek.

‘Losse themaconsulten’:
Dit houdt onder andere in: kort verbindingstraject, verbindende communicatie, navigatieconsult, relatieconsult of babbelconsult.

Ik heb binnenkort ook lenteacties waarbij de trajecten worden ingekort met 2 à 3 uur.

Wat is je beste ervaring?
Ik merk in elk ‘Zie je kind’ proeftraject dat mijn praktische handvaten en chat-updates zeer gesmaakt worden en dat ook onmiddellijk resultaat te zien is, zelfs in zware dossiers.  Ook in mijn proeftraject ‘Kom tot je kern’ is de neurowetenschappelijke informatie op maat erg inzichtelijk.
Door mijn eigen ontwikkelde visuals kan ik de informatie goed ondersteunen zodat de informatie wordt begrepen en onthouden.

Zijn er negatieve kanten?
Het is een heel confronterend traject waarbij de demonen uit je verleden terug naar boven komen. Dit beangstigt veel mensen.
Ik vraag in elk kennismakingsgesprek aan mijn clienten of ze een opvangnetwerk of vertrouwenspersoon hebben, mocht het te eng worden.  Indien dit niet zo is, bied ik aan om tussendoor zeker met mij te blijven praten (chat, mail, telefoon) zodat men het in kaart brengen van de patronen niet als extra belastend zullen ervaren.

“Every judgement is a tragic expression of an unmet need.”
Marschal Rosenberg

Hoe ben je hiermee begonnen?
Ik vind het heel belangrijk dat mensen me leren kennen en leren vertrouwen. De eerste stap was natuurlijk een facebook-pagina opstarten. Zo kunnen mensen / cliënten me geleidelijk aan leren kennen. Naast mijn diploma Sociaal Agogisch werk ben ik toen ook gestart met een een opleiding Kindercoach en Geboortepyschologie.
En sinds gisteren heb ik ook mijn BTW-nummer, dus kan ik van start gaan in april!

Stel dat andere mensen ook willen starten in bijberoep, welke tips geef je hen mee?
Ik raad aan om vooral veel vragen te stellen en zich overal te gaan inlichten. Je kan met professionals praten (ondernemingsloket, boekhouder, businesscoaches, …)
Zelf heb ik heel veel zelf uitgezocht, zowel het financiële als het grafische/marketinggedeelte. Ik heb een One Note, vol met plannen en uitwerkingen, die ik overal naartoe nam en steeds aanvulde met nieuwe info. Ik hou er van om dingen zelf te ontdekken. Door het zelf te doen, blijft het ook beter hangen.Dat is trouwens ook mijn insteek voor de coaching: gespecialiseerde zelfhulp.Uiteindelijk herstellen de clienten zelf de binding met mijn gerichte aanwijzingen.

Wat maakt jou gelukkig? 
Van belang zijn, van betekenis zijn voor jezelf en anderen is een primaire behoefte, zo ook voor mij. Omdat dit in mijn jeugd niet werd toegekend, wil ik dit nu wel zijn. Ik wil het verschil maken door een ander te helpen.

Aan de andere kant: wat maakt jou verdrietig? 
Onzichtbaar zijn voor anderen en onnodig veroordeeld worden

Hoe kunnen mensen je contacteren voor een sessie?

  • Website en chatfunctie: (www.coachinverbinding.be)
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • Whatsapp: +32 476 539 135 (dit kan ook via mijn facebookpagina)

Heb je nog tips voor de lezers?
Patronen hoeven niet onevenwichtig te zijn. Het is pas wanneer het spanningen teweeg brengt en je dagelijkse energie draineert, dat je deze patronen onder de loep moet plaatsen. Dit om terug te kunnen naar een aangenamer en evenwichtiger leven.

 

Nota van de auteur: Ik ken Anke nog maar een paar maanden, maar haar ideeën en drijfkracht inspireren me om zelf te durven en doen. Tijdens ons interview zag ik een sterke maar ook gevoelige vrouw en ik ben ervan overtuigd dat zij dit goed gaat doen.



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: